onsdag den 29. januar 2014

That face! New top models that have the "it".


Hvilke nye modeller er godt på vej til at blive nye ikoner? Hvem kunne gå hen og blive midt-10'ernes nye Natasha Poly, Lara Stone, Anja Rubik, Freja Beha, Daria Werbowy, Sasha Pivavorova osv? Her er 12 bud. Modellerne er alle favoritter på catwalken, de er superfotogene og interessant på print, populære blandt de bedste fotografer og på de fineste magasinredeaktioner. De kan være et blankt kanvas såvel som ekstremt genkendelige; de kan være kamæleoner og klare alverdens farver og stemninger og samtidig ligne sig selv. De brænder igennem på billeder, har kindben, man kan skære sig på, og er både klassiske skønheder samt anderledes og ualmindelige.
(Jeg har ikke taget vores egne Nadja og Caroline Brasch med, for de er for "gamle" i denne gruppe".)

 Måske er der lige lovligt mange lyshårede piger på min liste, men de er altså svære at komme udenom. Der er smukke farvede modeller på vej, men lige nu er det svært at sige, hvem der er blips og hvem, der holder. Pigerne i denne gruppe har allerede gået kilometer på kilometer på catwalken, været på siderne i de store Vogue-udgaver og scoret eksklusive kampagner.

Læs mere om modellerne efter hoppet.





Jeg har tit tænkt på, at det hjælper som model at have et sejt navn, og Drake Burnette er dælme et sejt navn. Hun er amerikaner og lidt ældre end gennemsnittet for en newcomer, men i de senere år har efterspørgslen efter ældre modeller været større end nogensinde, og man ser flere og flere modeller, der debuterer sidst i 20'erne. Drake er vist omkring 27 år og spillede før sin modeldebut hovedrollen i Larry Clarks film Marfa Girl. I denne sæson er hun ansigt for Agnona og ellers er det især i sine modeserier, at hun imponerer.


Amanda Murphy er også amerikaner, og hun kan kalde sig selv Prada- og Meisel-girl, hvilket er to af de bedste mærkater, man kan få på sig, i starten af sin karriere. Murphy har allerede fire Prada-kampagner under bæltet og to forsider for italiensk Vogue. Alt sammen på et år! 
Nu er hun så også blevet samlet op af engelsk, fransk og amerikansk Vogue og har yderlige en kampagne for Bottega Veneta til foråret. Hun er ret fantastisk på print, og så virker hun virkelig sød i de Q&A's, jeg har læst med hende. Hun er vist omkring de 23 år, og hun er uddannet radiolog. Hun forsøger at arbejde som radiolog en gang i ugen fortsat, fordi hun er glad for det og for kollegerne, selvom hun hurtigt er blevet en af branchens mest efterspurgte modeller. 


Elisabeth Erm har allerede lavet kampagner for Versace, Gucci, Etro, Balmain og Moschino, og det selvom hun først debuterede som model i 2013. Hun har haft modeserier i alle de eksklusive magasiner og er derfor hurtigt blevet en fast pige i flere udgaver af Vogue. Erm er fra Estland, og hun skal nok få en rigtig flot karriere.


Sam Rollinson er min favorit blandt disse piger (Amanda Murphy er en tæt 2'er), fordi hun simpelthe ner så god, interessant, smuk og fin på billeder. Hun var faktisk del af en Burberry-kampagne allerede i 2010, men det var først i 2013, at hun dukkede op i en Balenciaga-kampagne og pludselig var allesteder. Hun er efterhånden fast model i engelsk Vogue (please, giv hende nu bare det cover!) og har været på forsiden af i-D og Self Service. Men også fransk, italiensk og amerikansk Vogue er glad for den lille englænder. Hun er kun ca 175 cm, hvilket er "lille" i modelverdenen, hvor idealet er 180 cm. 


Ashleigh Good fra New Zealand er en Karl Lagerfeld-favorit og har man hals velsignelse, så ligger verdenen (eller i hvert fald modeindustrien) for ens fødder. Denne sæson er hun ansigt for Prada, da hun på det seneste også er blevet en af Steven Meisels favoritter (han fotograferer altid Pradas kampagner), og hun har da også allerede fået en forside for Vogue Italia og været en del af "the main editorial" i magasinet flere gange. Hun har naturligvis også været ansigt for Chanel et par gange, og har haft modeserier i de fleste blade. For nyligt fik hun platinblondt hår. Selvom jeg er lidt "ovre" det plantinblonde look, så klæder det nu hende meget godt. Jeg kan lide flere af hendes modeserier, men ellers er hun ikke blandt mine favoritter... endnu. 


Russiske Sasha Luss har også fået afbleget håret, og det har hjulpet på karrieren, selvom hun i mine øjne var utrolig meget mere fin med naturligt mellemblond hår. Hun er i det hele taget ikke rigtig min kop te... endnu. For mig er hun stadig bare en meget køn pige, hvor en god model også skal kunne give noget ekstra til billederne. Hun har dog haft et fantastisk år i 2013, og har startet 2014 på en den bedste måde mulig: kampagner for Chanel og Lanvin og en forside for russisk Vogue. Hun er populær på catwalken hos de store modehuse, så mon ikke vi får hende en masse at se i 2014. 


Anna Ewers fra Tyskland debuterede i efteråret, hvor hun hurtigt blev udpeget som en, man skulle holde øje med. Hendes først print-arbejde viste, at hun ikke bare var en skønhed på catwalken, men en potentiel fremtidig print-queen. Hun har to Prada-kampagner under bæltet (Resort14 og ss14) og en kampagne for Alexander Wang. En af hendes første modeserier var i fransk Vogue og senere fik hun sågar et fantastisk cool cover for i-D. Hun er ligesom Sam Rollinson ikke den højeste af modeller, men et ansigt, man ikke sådan lige glemmer, og hun kan være både androgyn tough og pretty Brigitte Bardot-esque. 


Irene Hiemstra er endnu en platinblond model, men med en meget høj pange og en lille opstoppernæse, så bliver hun et vældigt interessant bekendtskab på især billeder. Hun ligner ikke bare alle andre, og hun kan gå ind og være helt perfekt i særlige universer. Hun nærmest skriger Prada, og hun lagde da også ud med en pre-fall kampagne. Her til foråret er hun ansigt for Lanvin og Ports 1961. Hun har måske haft et lige så vildt 2013 som nogle af de andre på listen her, men hun har lagt godt ud i 2014, og er i amerikansk Vogue i februar, og det er altid et godt tegn. 


Der gik ikke lang tid efter Vanessa Axentes debut på catwalken for Prada, før ordene supermodel blev ytret på diverse fora. Selvom man i mine øjne ikke bliver supermodel uden også at have en filmstjerne eller rocksstjerne som kæreste, kendte venner og masser af fancy network uden for modelverdenen, så må man sige, at når det kommer til krop og skønhed, mainstream appeal såvel som high fashion appeal og ja, fotogen(inet?), så har Vanessa Axente hvad, der skal til. At hun så hurtigt efter sin debut er blevet en Calvin Klein-girl med en håndfuld kampagner under bæltet for det amerikanske megabrand, tyder da også på en virkelig god karriere. Hun har allerede en håndfuld forsider for Vouge heriblandt hele for italiensk Vogue. 


Britisk/kenyanske Malaika Firth er en de få farvede modeller, som virkelig har bidt sig godt fast. Ligesom Cara Delevingne arbejdede hun fast for Asos.com, før hun castet af Prada og dermed kom op i modelarbejdets superliga. Denne sæson er hun igen med i en Pradas kampagne, men hun er også ansigt for Valentino og Burberry Prorsum. Hun er virkelig cute, og jeg håber for hende, at hun i 2014 også kan nogle forsider og lidt mere print-work. Heldigvis elsker britisk Vogue hjemlandets piger, så mon ikke, at hun nok skal få masser af kærlighed derfra.


Andreea Diaconu passer egentlig lidt dårligst ind på denne liste, fordi hun faktisk har arbejdet i mange år. Hun havde bare kun gået b-shows og c-shows og ikke rigtig haft nogen blue chip kampagner før 2013 (hun var med i en Céline-kampagne, hvor Daria dog stjal alt opmærksomheden). Det eksploderede til gengæld nærmest, da hun fik en forside for fransk Vogue i juli. Herefter stod magasiner og modehuse i kø for at bruge den afsindig smukke rumæner med de perfekte øjenbryn, og hun er lynhurtigt blevet en etableret topmodel. 


Den sidste, som skal med på listen denne gang, er Natalia Siodmiak, der havde en god sæson på catwalken, men som måske ikke er slået igennem på samme måde som de andre på listen. Hun er til gengæld hurtigt blevet en af Carine Roifelds favoritter, og det plejer at føre ting med sig. Hun er ansigt for Sportmax og Vionnet i den kommende sæson, men mangler måske stadig kvalitets-print-work for at være sikker i branchen, men hun har en god energi og kan både være en ice queen såvel som en hottie. Så selvom mellemrum mellem tænderne er so 2010, så er jeg helt klar på en omgang mere med Natalia. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar